onsdag den 25. november 2009

Britisk mentor-guru i København

Den nydelige, imødekommende og nærmest tilbageholdende Mr. David Clutterbuck fra Burnham i Storbritannien er en guru blandt internationale mentorer.

Og den tidligere erhvervsjournalist Clutterbuck himself har i forgangne weekend trådt op i København på KVINFOs internationale konference om deres meget succesfulde mentorordning. (se link nedenfor).

Under overskriften "Making the most of mentoring" berettede Clutterbuck om sine mangeårige erfaringer med, hvordan mennesker fra alle livets lag har gavn af en mentor, fordi de vokser med opgaven.

Såvel den såkaldte mentee - den person, der får kontakt til et mere erfarent menneske - og mentoren, vokser, når de går sammen om at tænke og reflektere om de spørgsmål, der bliver stillet i enhver mentorrelation.


For kort at citere fra Clutterbucks timelange indlæg forleden, er kernen i en mentorrelation, at mentor skaber tid og plads for sin mentee til at reflektere over sine tanker.

- Forskning viser, at vi hver især har 20 significant unresolved issues - væsentlige uløste problemer - i hovedet hele tiden. Vores hjerne er altså uden pause beskæftiget med at lede efter løsninger på problemer, som kører i vores hovede, mens vi faktisk laver noget andet, sagde Clutterbuck og understregede igen og igen, at mentoring i hans optik betyder at lære at samtale (dialogue på engelsk) og at endu et kernebegreb i et mentorforhold er, at mennesker formidler visdom til hinanden.


- Ordet visdom er ikke så trendy i dag. For mig er visdom dog noget værdifuldt, som vi alle kan samle i løbet af et liv. Den visdom, som vi hver især opnår, skal vi formidle til hinanden. Mentoring vil sige, at en mentor hjælper dig med at forbedre kvaliteten af dine tanker. Som før nævnt ved at reflektere med dig og lytte. Kan du højne kvaliteten af din egen tænkning, kan du måske få en karriere ud af det. I modsætning til mentoring er coaching, hvor coachen typisk hjælper sin klient med at finde sine egne styrker, så han kan performe, sagde David Clutterbuck.



Jeg vil gerne have ham hertil igen, så han kan formidle sin viden til vores mentorordning i DJ.

hilsen Gitte

Læs mere om Clutterbuck Associates


KVINFOs mentorordning og -konference 19.+ 20. november 2009

Ingen kommentarer: