mandag den 19. juli 2010

Kender du et medlem der skal være mentor?

Siden kredsenes mentorordninger blev samlet i det landsdækkende DJ Mentor fra 1. januar 2010, har DJ Mentor matchet 51 håbefulde mentees med lige så mange mentorer. Det har ført til hundredevis af samtaler, hvor mentorer med erfaringer med medie- og kommunikationsbranchen har stillet sig til rådighed som sparringspartnere og har hjulpet mentees med at reflektere over spørgmål vedrørende arbejdsliv og karriere.
Det er klart at et tilbud om gratis at få sparring fra et andet medlem af Dansk Journalistforbund er attraktivt for mange medlemmer. Særlig mund til mund effekten gør, at mange medlemmer bliver opmærksomme på det gode tilbud og tilmelder sig ordningen som mentee. Det betyder flere mentees må vente nogen tid med at blive matchet med en mentor.
At DJ Mentor også er attraktiv for mentorerne ved vi fordi mange mentorer straks efter at have afsluttet et forløb med en mentee, stiller sig til rådighed for den næste mentee. En sådan genbrug af mentorer betyder, at vi ikke har brug for lige så mange nye mentorer, som vi har nye mentees. Alligevel gør vi hele tiden en indsats for at rekruttere nye mentorer - og ofte skal de snuppes når de mindst venter det.
Når DJ, eller DJs kredse og grupper har medlemsarrangementer har DJ Mentor ofte tiltvunget sig talerstolen for at rekruttere mentorer blandt de forsamlede. Ofte har de tilstedeværende slet ikke overvejet muligheden for at blive mentor, og de kan derfor ikke rekrutteres ved infomøderne om DJ Mentor.
Den vigtigste kvalifikation en mentor skal besidde, er at mentor skal være rede til at stille sin energi, sin nysgerrighed og sine reflektioner til rådighed for mentee. Den anden forudsætning er, at mentor oplever, at det er givende at give.
Hvis du selv er mentor har du sikkert selv din forklaring på, hvorfor du er værdifuld for din mentee, og hvorfor det er givende for dig at være mentor. Måske kender du andre medlemmer af DJ, som vil være værdifulde som mentorer, og som vil finde det givende. Vi ser meget gerne kredsen af mentorer vokse ved en sådan mund til mund effekt. Hvis du foretrækker at DJ Mentor står for henvendelsen, modtager vi altid med glæde forslag til mentorer, som vi så forsigtigt kontakter.

Ingen kommentarer: